Ontwerp je eigen stof #stikbelgique

October 16, 2017

Enkele weken geleden, volgde ik bij Atelier in't Leerke een workshop digitaal textielontwerp. 

Olu van manelprints leerde ons hoe je met gratis software (die vandaag plots betalend is geworden #flauw) al snel een mooi ontwerp kan maken en welke stappen je moet volgen om de stof dan uiteindelijk gedrukt in je brievenbus te doen vallen. 

Ons geplande weekendje naar de varkensboerderij van  boer Bart zorgde tijdens de workshop voor de nodige inspiratie. Thema varkens: It will be!

 

En vandaag mag ik jullie (toch wel een beetje trots) mijn eerste naaisel voorstellen dat van begin tot einde iets van mezelf is en dat bovendien ook nog kadert binnen #stikbelgique

Iets van twee vliegen in één klap!

De pyjama met varkentjes ging, ingepakt als geschenkje, mee naar boer Bart.

Om je een beeld te geven over hoe blij Sien was met haar pyjama "voor bij Boer Bart", zoals ze het zelf zo mooi zegt <3

Zo blij ongeveer ....

De stof liet ik drukken bij Spoonflower

Olu raadde ons aan om steeds een proefdruk te bestellen zodat je zeker bent van de juiste kleuren. Zo gezegd, zo gedaan.

De lap tricot viel de vooravond van ons vertrek naar boer Bart in de brievenbus. Van ontwerp tot effectieve druk moet je dus 4 weken rekenen. 

Een race tegen de tijd om er nog iets moois mee te maken dus. 

Ik gebruikte het Marie-Lou patroon uit Zelfgemaakte kleertjes 2. 

Dit is hetzelfde patroon waar ik eerder al deze kleedjes en deze mee maakte maar zonder het kraagje, is het perfect als slaapkleedje. 

 

De frisse buitenlucht bij boer Bart en het slaapkleedje zorgde voor een heerlijke nachtrust en die ontwerpkriebels heb ik helemaal te pakken. Op naar het volgende stofontwerp!

 

Tine X

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram
Volg je ons al?
  • Pinterest