De perfecte Mix'n match

August 16, 2017

Ik ben al enkele maanden lid van de facebookgroep 'Let's sti(c)k together', een initiatief van Marjolein Van Laere.  

Het kriebelde meteen om mee op de kar te springen maar door de komst van Tijs was het me nog niet gelukt om ook daadwerkelijk met een challenge mee te doen. 

Maar toen werd het thema van de maand augustus 'gepakt en gezakt' en 'terug naar school'.

Pretlichtjes in mijn ogen want ook Sien zet op 1 september de grote stap naar de kleuterschool en het spreekt voor zich dat ik haar met een zelfgemaakt boekentasje laat gaan. 

 

 

Er werd nog nooit eerder zolang getwijfeld over een naaisel dan over deze boekentas. 

Ettelijke avondjes online windowshoppen op zoek naar mooie stof. Welk patroon zou ik gebruiken? Zou ik iets aan het patroon aanpassen of misschien twee patronen combineren? Ik zal eerst nog eens kijken naar stof! Deze misschien? Nee, ik neem toch maar die andere. Alhoewel deze stof is wel goed voor dit patroon .... maar niet voor het andere.

Maar misschien wel als ik het patroon wat aanpas?!

 

En op een avond vroeg ik het gewoon aan de man des huizes. Welk patroon zou jij kiezen? Waarbij hij dan resoluut kiest voor het patroon waar het minste werk aan is. Een man die het nogal praktisch aanpakt, weet je wel!

En waarbij ik dan meestal kies voor net datgene dat hij niet koos.

Waardoor we nu echt wel in de fase zitten dat de hij zijn mening niet meer geeft :-) Oeps, mijn eigen schuld.  

In ieder geval, als ze mij zouden betalen voor de werkuren van dit boekentasje, het zou onbetaalbaar zijn! Niet alleen in werkuren maar ook aan de liefde die ik er in stak. Want het moest perfect zijn. Misschien net daarom dat de keuze zo verdomd moeilijk was. 

 

 

Bij Atelier in't Leerke vond ik de perfecte Mix 'n match

Maar die kleine patroonaanpassing kwam er toch. De klep van de boekentas maakte ik helemaal in dezelfde stof. Ik vind de stof met de visjes te mooi om hem daar niet helemaal te gebruiken en naar mijn aanvoelen zou het geel anders te overheersend zijn. Ik koos er voor om de paspel en de biais zelf te maken zodat het een mooi geheel blijft.

 

Op voorhand was ik nogal bang voor het maken van de boekentas maar bij nader inzien was dat nergens voor nodig.

De handleiding loodst je stap voor stap door het hele proces en Riet zorgt er met foto's voor dat het allemaal heel erg duidelijk is.

Trouwens niet enkel pluimen op haar hoed voor de handleiding. Het patroon is fenomenaal!

Het zit prachtig in elkaar en ik ben helemaal verliefd op de kleine details die dit boekentasje toch net iets mooier maakt dan al die anderen! Veel pluimen op de hoed van Riet!

 

En nu maar hopen dat Sien iedere dag met plezier naar de klas gaat. Ze paradeert in ieder geval al dagelijks door de living mét haar boekentas!

Aan enthousiasme geen gebrek dus...Sien is klaar voor 1 september! Of dat maak ik mezelf wijs :-)

Maar of de mama hier wel klaar voor is?

Wat zal ik die kleine meid missen! Ook dat is weer even loslaten!


 

Benieuwd wat de andere deelnemers voor deze challenge maakten? 

 

 

Heb jij ook zo een mooie boekentas van Mind the Whale gemaakt? Vergeet hem dan zeker niet te delen op Instagram met #mixnmatchsummerchallenge want Riet verloot onder de deelnemers een mooie prijs! 

Zeker de moeite om het hier eens te bekijken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram
Volg je ons al?
  • Pinterest