Gezonde snacks

August 2, 2017

We hebben allemaal graag dat onze kindjes gezond eten maar niet alle kindjes zijn even flinke eters, wellicht tot grote ergernis bij mama en papa. 

Jonas en ik waren het er altijd over eens dat onze kindjes water aan tafel moesten drinken, enkel bij een speciale gelegenheden eens chips mochten eten en niet perse bij iedere maaltijd ketchup moesten krijgen,...

Maar waar we helemaal van overtuigd waren is dat we nooit een apart potje voor de kids zouden maken.

Een jammer verhaal dat ik regelmatig hoor van andere mama's en een valkuil waar mijn eigen mama ook met haar twee voeten is ingelopen. Een straatje zonder eind maar wel eentje uit onvoorwaardelijke liefde.

 

Mama's die iedere dag groentenpuree stampen of soep mixen omdat de kids anders geen groenten eten. Begrijp me niet verkeerd! Het is een manier om je kindjes gezond te laten eten en wellicht de enige manier bij slechte eters maar wij hadden het dus anders voor ogen. En wat een geluk is onze kleine (oogappel)Sien een gemakkelijke eter! 

Is ze zo geboren of is het door onze aanpak, wie zal het zeggen? Maar we zijn er wel blij om!

 

Dankzij de facebookpagina van de Bentofabriek kreeg ik ongeveer een jaar geleden de kriebels te pakken om voor Sien bento's te maken. Ik vond het een geweldig idee want als eten voor kinderen fijn is, dan gaat het allemaal veel eenvoudiger, proeven ze meer en wordt het geen eindeloze strijd aan tafel.

Een bento is van origine een Japanse lunch maar tegenwoordig wordt het ook veel gegeten in de Verenigde Staten en in Europa. 

Een traditionele bento bestaat meestal uit rijst, vis/vlees en groenten. In Japan steken ze erg veel tijd in deze maaltijden maar ik laat jullie graag zien dat het allemaal niet zo moeilijk moet zijn want tijd hebben we meestal niet op overschot! 

 

Dit is de bento waar ik mee startte en waar Sien vandaag nog altijd van geniet. Er zit veel variatie in en het vraagt niet veel werk. Wat groentjes snijden, noten en fruit erbij, dipstokjes in smeerkaas, tabouleh en een stukje chocolade. 

Als je volgende aandachtspunten in je achterhoofd houdt, dan bekom je altijd een geslaagde bento: 

-zorg voor variatie: groenten, fruit, noten en zaden, vlees, vis, rijst, pasta, kaas,...

-gebruik vnl. gezonde ingrediënten (een kleine, ongezonde verrassing vinden de kids wel geweldig)

-maak het aantrekkelijk door te versieren of door mooie dingen te maken met het eten

 

Variëren in gezonde ingrediënten is niet moeilijk. Zorg gewoon voor een goed gevulde koelkast en je kan een hele week variatie brengen in de bento's. 

Dat laatste puntje, daar experimenteer ik de laatste weken wat mee want Sien gaat binnen 4 weken naar school en ook daar wil ik haar verrassen met mooie snacks. Middageten doet ze voorlopig nog thuis! 

 

Ik zag op facebook deze mooie koekjesmal passeren, bestelde en testte ze gisteren al meteen uit! 

De bentofabriek heeft op haar website heel wat gezonde receptjes staan, zo ook deze recepten voor gezonde snoepjes.

Het zijn eenvoudige recepten die voornamelijk uit fruit en yoghurt bestaan en waarbij je telkens Agaranta gebruikt om het geheel te doen opstijven. 

 

 

 

De snoepjes hebben een speciale gelei-achtige strucuur. Dat is even wennen maar Sien is helemaal verkocht en ik vind ze echt heel schattig. Bovendien is dit een snack die je ook op de fruitdag mee naar school kan geven. Dat zullen de andere kindjes en de juf wel leuk vinden! Je kan de mal ook gebruiken voor kleine cakejes, ijsjes of pannenkoekjes want ze mag ook in de oven en de diepvriezer. 

Dat ik enthousiast ben over deze schattige mal is jullie al wel opgevallen. Ik haal meteen nog enkele toppertjes in huis!

Ik was zo enthousiast dat ik er van de Bentofabriek eentje mag weg geven! Van geweldig nieuws gesproken! Zo krijgen jullie ook meteen de bento-vibe te pakken ;-)

 

De winnaar van de givaway mag een mal t.w.v. €7,95 kiezen op deze pagina en krijgt er ook een pakje Agaranta bij zodat je meteen aan de slag kan!

Om deel te nemen laat je hieronder een reactie met de mal die jij graag wil winnen! 

Zondagavond 6 augustus maken we de winnaar bekend! 

Veel succes!

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram
Volg je ons al?
  • Pinterest