Moestuinhulpje Robby

April 23, 2016

Vorige zomer kreeg ik voor mijn verjaardag een vierkante meter van manlief. 

Er werd toen meteen wat sla, selder en enkele kruiden gepland.

Goed voor een mooie oogst aan selder waar ik achteraf niet erg creatief mee was: soep, soep en nog eens soep. Jammer!

 

 

Ergens in november trok een bericht op facebook mijn aandacht.

Het bleek het gat in de markt, voor mij althans, en noemde Robby.

 

Ik durf intussen te zeggen dat hij in de moestuin mijn grootste vriend is. 

Hij helpt me iedere maand een stapje dichter naar verse groentjes uit eigen tuin en geeft me dat extra duwtje in de rug om het gewoon te doen. Om het niet uit te stellen maar het liever gisteren dan vandaag in orde te brengen. 

 

Neen Robby is geen handig tuinhulpje dat je in de winkel kan kopen, ik denk niet dat zijn vrouw hem op die manier met ons wil delen, maar een moestuincoach die je iedere maand vertelt wat je in je moestuin kan/mag/moet doen. 

 

Tegenwoordig zijn er voor allerlei soorten doelstellingen mensen die je coachen. 

Dat gaat van een lifestylecoach en een fitnesscoach tot een hondencoach en nu dus ook een moestuincoach! 

Geef toe dat is toch dé uitvinding! In koor: "Danku Robby"

 

Ik voel het! Robby wordt weldra ook jullie dikste vriend. 

Hoe het nu in zijn werk gaat, lees je in hét bericht hierboven. 

Kort samengevat: je koopt een pakketje zaadjes inclusief zijn bijstand via mail en je bent zo vertrokken. Bovendien krijg je ook heerlijke recepten toegestuurd zodat je steeds weet wat te doen met je oogst en die beloven creatiever te zijn dan soep, soep en soep!

 

Ikzelf ging dit jaar aan de slag met de Tiny-tuin!

Een tuintje van heerlijke worteltjes, komkommers, aubergines, sla, pak choy en tomaatjes. En dit alles in mini-formaat. Kijk je even mee? Dat komt hier dik in orde!

 

En je hoeft echt geen fortuinen uit te geven aan mooie turfpotjes en kamerserres.

Met wat yoghurtpotjes voor het venster gaat het eens zo goed. En voor de zaadje die het toch graag een tikkeltje warmer hebben, gebruik ik de iets grotere platte kaas potten met plastic deksel en je hebt zo een creatieve kamerserre.

 

Nu rest er mij enkel nog te zeggen dat Robby niet om deze blogpost heeft gevraagd en er noch voor betaald, ook niet in de vorm van rabarberplanten of radijzen. 

Ik vind het oprecht een prachtig concept en maak dus graag wat reclame voor iets wat goed is en bovendien uit mijn eigen gemeente komt. 

 

Haast je naar zijn blog: www.groentenuitedegem.be 

Je kan nog tot eind april instappen in dit heerlijke concept! 

 

Oogappelsien

x

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Facebook - grijze cirkel
  • Instagram
Volg je ons al?
  • Pinterest